3 år med blogging: Her deler jeg mine tips

Heihei! Du verden som tiden flyr. Det har snart gått tre år siden jeg bestemte meg for å starte en blogg. Ikke trodde jeg at den kom til å vare men det var noe jeg mer så for meg som en hobby der og da. Nå vil jeg ta det neste steget mot en seriøs blogger. Mange tror dette er en enkel jobb hvor bloggerne skriver fordommende om seg selv. Det er jo bare å knipse et selfie og slenge inn et par ord så er jobben gjort. Vel, etter tre år med denne bloggen har jeg lært at det er alt annet en enkelt. Det er bokstavelig talt blog, svette å tårer. Tror du ikke noe på dette kan du jo prøve deg en måned i bloggverden. Daglige oppdateringer med godt innhold og kvalitetsbilder, sponsoravtaler, all jobbingen bak bloggen og design. Ikke noen enkel jobb. Jeg aner ikke hvor mange bøker og sider i ny og ne jeg har lest om hvordan blogge for å bli klokere på dette. Det er så mange ganger hvor jeg har kommet til det punktet hvor jeg bare har hatt lyst til å gi opp men fy søren så glad jeg er for at jeg ikke gjorde det. Bloggen er mitt fristed! Men jeg har forhåpentligvis kommet mye lenger enn når jeg først startet. Da hadde jeg bare blogginnlegg som hva syntes dere er best? og kommenter gjerne under, hva vil dere jeg skal blogge om. Jeg har j tatt med meg et par triks og tips på veien og her skal jeg dele de med dere. Her er et par tips til de som vil starte en blogg men usikre på hvordan man håndterer det:

 

1. BLOGGNAVN: Når man skal lage en blogg er det lett å velge et navn som virker kult der og da men som man angrer stort på etterhvert. Jeg vil anbefale deg til å ikke velge et navn som inneholder tall. Dette kan fort bli litt rotete og vanskeligere å finne.

2. LAYOUT: Designet er tro det eller ei et av de viktigste tingene en blogg inneholder. Ikke legg så altfor stor vekt på dette i starten for innholdet er det du må få på plass først. Men her er det viktig å ha et ryddig og oversiktelig design. Det går jo ann å velge utallige ferdig design på blogg.no men jeg vil råde deg til å ikke velge noen av disse for bloggen kan fort bli oppfattet som useriøs. Heller ikke bruk sterke farger eller veldig uvanlig skrift for da blir layouten fort veldig rotete og vond å se på. Velg heller en nøytral bakgrunn og skrift type arial e.l.

3. TEKST OG OVERSKRIFTER: Her er det viktig å fokusere. En god overskrift er det som trekker lesere. Den skal være interessant og stemme med temaet. Når du først skal fylle et innlegg ikke skriv fire setninger og så post. Dette er et av de største nybegynnerfeilene innlegget må inneholde en god del tekst og helst om noe du vet folk vil lese om. Og det verste du kan gjøre er å er å be leserne dine kommentere i kommentarfeltet. Dette kan bli ganske frustrerende.

4. BILDER: Aldri, aldri finn på og legge ut et innlegg uten bilder. Dette gjør innlegget så kjedelig. Det finnes jo unntak men bilder er noe jeg prioriterer sterk på min blogg. Det er jo selvfølgelig ikke bare å knipse et bilde heller. Det skal være god kvalitet og godt planlagt. 

5. REKLAMERE FOR SIN EGEN BLOGG: Dette er noe du helst bør unngå. Å drive og reklamere for din egen blogg overalt kan fort bli ganske irriterende. Spesielt hvis du kommenterer andres blogger med "Fin blogg, kommenter tilbake" eller "Så koselig, skejj gjerne innom min blogg". Vanligvis pleier jeg bare å overse slike kommentarer. 

6. SPONSORER OG REKLAME: Hvis du ikke får betalt av en sponsor etter av blogg.no så værsåsnill ikke reklamer. Hva er vitsen i å reklamere for et produkt man ikke får betalt for. Dette er noe du gjør i samarbeid med sponsorer. Og verre er det hvis du merker innlegget ditt som reklame eller sponset innlegg hvis du ikke gjør det gjennom samarbeid. 

 Jeg håper dette var til hjelp for noen og husk at det er lov å gjøre feil. Jeg har jo vært innom flere av disse punktene selv og et sted må man jo starte. Dagens fra meg, hehe! Vi snx i morra og hvem vet. Kanskje hellet mitt snur snart ;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lisa Semb

Lisa Semb

14, Frogn

Hei! jeg heter Lisa, er 14 år og bor i en liten by kalt Drøbak. Jeg har blogget i ca. tre år nå. Jeg blogger om min store lidenskap for musikk og teater, hverdagen min, sminke, innkjøp, outfits og mine tanker om livet. Her får dere følge mitt liv! Jeg vil virkelig komme til toppen med bloggen min så håper du liker bloggen og blir en fast leser <3

Kategorier

Arkiv

hits